Laden Evenementen

In het Rijksmuseum kan je van 12 februari 2021 t/m 30 mei 2021 een tentoonstelling over slavernij bezoeken. Niet als een zwarte bladzijde die je kunt omslaan, maar als een onlosmakelijk onderdeel van onze geschiedenis. Een geschiedenis die minder ver achter ons ligt dan we denken: vier of vijf generaties terug in de tijd en je komt bij slaafgemaakten en slaveneigenaren. In 2021 presenteert het Rijksmuseum voor het eerst een tentoonstelling over dit onderwerp.

Met tentoonstellingen vertelt het Rijksmuseum verhalen die de dialoog stimuleren en verschillende perspectieven op de collectie bieden. Slavernij is een wezenlijk onderdeel van de geschiedenis, een geschiedenis die ons allemaal aangaat.

In de tentoonstelling staat de slavernij in de Nederlandse koloniale periode centraal, van de 17de tot en met de 19de eeuw. Belicht worden landen en gebieden waar Nederland actief was in de slavenhandel en slavernij. Dat betekent dat we niet alleen kijken naar de trans-Atlantische slavernij (de driehoek NL-Afrika-de Amerika’s) met de rol van de WIC. Ook de Nederlandse koloniale slavernij in de landen rondom de Indische oceaan waar de VOC actief was, komt aan bod. Tevens belichten we de effecten van het systeem in die periode in Nederland zelf. Het levert een brede geografische, maar tevens specifiek Nederlandse blik op, die niet eerder in een nationaal museum is getoond.

De tentoonstelling is opgebouwd rondom 10 waargebeurde verhalen uit het slavernijverleden.

Diana Kostman, neemt je deze indrukwekkende avond mee langs de werken en de verhalen die bij deze tentoonstelling horen.

Prijs € 7,50 per persoon, aanmelden via de VUN.

Hartje Hoevelaken

Gratis parkeren!
info@hartjehoevelaken.nl

Openingstijden

Maandag
09:00 – 18:00

Dinsdag
09:00 – 18:00

Woensdag
09:00 – 18:00

Donderdag
09:00 – 18:00

Vrijdag
09:00 – 21:00

Zaterdag
09:00 – 17:00

Zondag
gesloten

Ga naar de bovenkant